Location: Studio City, CA

Scope: Renovation

Size: 3200 SF

Built in 1951, this mid-century post and beam was originally designed by a Hollywood set designer, and photographed by renowned photographer Julius Shulman. Fifty years later, poorly executed modifications left the house dated and dark, with a confusing floor plan. The renovation focused on restoring the open beam ceiling as a unifying signature element, reorganizing the layout, and transforming cramped dining areas into an open plan space with indoor-outdoor flow.

One of the client’s main wishes was to have a kitchen and dining area that could support hectic individual schedules during the week, while accommodating large, easy going weekend dinners for neighbors and family gatherings. Everything from the new layout, to the custom cabinetry and built-ins, was designed to support organized living spaces across these two scales. Featured in Dwell magazine and Elle Decor. Interior design by Sarah Waler Interiors.